Начало

Начало

Традицията повелява на 8 март да поднесеш цветя на любимите жени в живота си. На този ден се чества Международният ден на жената, което е прекрасен повод да покажеш уважение към майка си, баба си, спътницата ти в живота, колежките в офиса и т.н. Малцина обаче знаят кои са най-подходящите букети в този празничен ден. Всяко цвете е натоварено с дълбока символика, така че чети по-надолу, за да не направиш грешка в избора си...

Идеалните цветя, с които можеш да впечатлиш всяка дама на 8 март


Мимоза

Мимоза за Деня на жената

Мимозата е яркожълт прилив на хубава енергия, нежност, пролет. Цветето е особено популярно в Италия, където по обичай синовете поднасят на майките си мимози за Деня на жената. Символичното значение на мимозата е "чувствителност" - прекрасен начин да почетем емоционалната интелигентност на дамите. 

Рози

Рози за Деня на жената

Всеизвестно е, че червените рози се свързват с любовта и е подходящо да бъдат поднесени на жената, спечелила сърцето ти. Букет от розови и жълти рози обаче би бил чудесен избор за всяка дама в живота ти. Розовите рози символизират благодарност, възхищение и радост, докато жълтите рози са знак за добро приятелство.

Лалета

Лале - подарък за 8 март

Цветята на пролетта са елегантни, изглеждат прелестно в букет и почти няма момиче (по възраст или душа), което да не ги обича. Лилавите лалета изразяват почит и са отлични за поднасяне на матроните в семейството. Жълтите лалета символизират любов към настоящия момент и неувяхващ оптимизъм. Пъстрите лалета са неизказан комплимент за красотата на очите на девойката. 

Лилии

Лилии - букет за поднасяне на дама

Лилиите са есенция на женствеността. Ароматният букет от тези нежни цветя ще впечатли всяка жена, но като цяло символизират красотата на майчинството. Според гръцката митология, лилията е създадена от кърмата на богиня Хера. Цветето въплъщава в себе си надежда, вяра, плодовитост, раждане, чистота, обновление.

Зюмбюли

Зюмбюл за 8 март

Не можем да пропуснем и най-подаряваното цвете в България за 8 март. Зюмбюлът (хиацинт на гръцки) е известен като "дъждовното цвете", защото цъфти по време на пролетните дъждове. Свъзва се с верността, щастието и любовта. Според една древногръцка легенда обаче, зюмбюлът е също цвете на тъгата - Аполон го създава от кръвта на любимия си младеж Хиацинт. Ето защо трябва да се внимава при поднасянето на бюкет от зюмбюли и препоръчваме по-скоро да се насочиш към някой от гореизброените варианти за букет за празника.

И не забравай, можеш да поднесеш цветята ефектно в кашпа за аранжировка или пък да добавиш към тях късметче със семенца или еко картичка