Начало

Начало

Ако все още ти предстои да украсиш коледното дръвче или пък не чувстваш пълно удовлетворение от начина, по който ти се е получила декорацията тази година, представяме ти тези 11 нестандартни идеи за празнична украса. Те са толкова вдъхновяващи и оригинални, че биха създали коледна еуфория и у самия Гринч.

1. Коледни картички като елемент от украсата


Закачи най-любимите си, красиви празнични картички върху елхата с помощта на щипки. По този начин всяко дръвче става символ на приятелството, топлината и коледния дух. А и изглежда прекрасно!

Елха, украсена с картички

 

2. Постелка за пред камина… под елхата


Сещаш се за красивите, рошави кожени килими, които в интериорните списания неизменно са позиционирани пред уютна камина? Е, използвай такъв тип постелка, за предпочитане бяла, под елхата. Резултатът е изключително стилен.

Постелка от кожа под елхата

 

3. Дървени играчки за елха


На пазара съществуват всевъзможни коледни орнаменти, но с дървените играчки за коледно дръвче определено ще се отличиш. Всяко от тях е изработено с много любов и крие в себе си специално пожеланиеРазгледай колекцията тук!

 

Еко картички - коледна украса

 

Вместо гирлянди, можеш да използваш персонализирани коледни панделки от сатен.

 

4. Дъга-елха


Подреди коледните играчки по цветове така, че да преливат в цветовете на дъгата. Ефектът е забележителен и доста нестандартен - предизвика фурор в Инстаграм.

Елха в цветовете на дъгата

 

5. Карирана Коледа


Постави панделки и орнаменти с класическо каре. Това придава особен уют на всяко помещение и се забелязва отдалече. Добре се комбинира с изкуствени шишарки, посипани със сняг.

Декорация с каре - елха

 

6. Омбре коледно дръвче


За омбре ефект на косата обикновено се доверяваме на фризьор, но в случая всеки може да се справи! Напръскай с бяла и черна боя изкуствената си елха. Там, където цветовете следва да се прелеят, просто акцентирай с пръски боя и от двата цвята - ще изглежда напълно естествено.

Омбре коледно дръвче

 

7. Звезда? Не - еленски рога!


Връхът на елхата е най-важният акцент на украсата. Избягай от клишираните светещи звезди и заложи на орнамент, наподобяващ еленски рога. Изглежда фантастично!

Еленски рога за връх на елха

 

8. Елха, вдъхновена от Frozen


Ако вкъщи имаш малки почитатели на “Замръзналото кралство”, зарадвай ги с елха, сякаш взета от замъка на Елза. Избери бяло изкуствено дръвче и го декорирай със светлосини и сребристи орнаменти.

Бяла елха със светлосини топки

 

9. Огради елхата с влакче


Разполагаш с влакова композиция-играчка вкъщи? Аранжирай я около елхата. Така ще превърнеш коледния кът у дома в чудно място за игра. И да, идеята със сигурност ще събере десетки харесвания във Фейсбук!

Коледно влакче

 

10. Окачи диско топки!


Ако има нещо, което създава весело настроение, това са проблясващите диско топки. Избери такива в сребрист или златист нюанс и ги аранжирай върху елхата. Възклицанията от всички гости са гарантирани. Можеш дори да направиш елха изцяло от диско топки!

Диско топки за елхата

 

11. Малка елхичка или само клонки? Постави ги в празнична кашпа!


Не е задължително да имаш елха вкъщи, за да създадеш коледно настроение. Поръчай тази уникална кашпа-къщичка и я декорирай по свой вкус със зимни елементи. Ето един пример:

Кашпа дърво

Харесват ли ти тези идеи? Сподели ги с приятели в социалните мрежи или последвай “Еко Кардс” във Фейсбук за още вдъхновение!