Начало

Начало

Класическите сватбени букети никога няма да излязат от мода. Запомнящите се сватби обаче се отличават с творчески поглед и разчупване на традиционни символи като букет, булчинска и шаферска рокля, украса на масите и т.н. 

Ще разгледаме 6 направо зашеметяващи и супер нестандартни булчински букети. С тях ще покажеш характер! Същевременно обещаваме, че ще предизвикат възхитени коментари от гостите на тържеството.

Букет с цветя и пера

Този букет е съвършен за бохо сватба! Комбинацията от птичи пера и цветя може да е много стилна, особено ако перата са гладки, продълговати и в монохромни цветове. Екстравагантно, но очарователно решение е и букетът с бели, пухкави пера, сякаш извадени от някоя възглавничка. 

Сватбен букет с пера

Букет с хартиени цветя (оригами)

Много по-дълготрайна алтернатива на класическите букети са техните заместители от хартия. Ако булката или младоженецът са креативни и обичат да творят с ръцете си, могат дори да направят булчинската “китка” сами, в домашни условия. 

Предимства на хартиените цветя:

  • вечни са - не увяхват;
  • можеш да направиш и най-скъпите, редки и ексцентрични цветя като оригами с минимален бюджет;
  • имаш пълна свобода в избора на цветове, обем и форми.

Букет с цветя от хартия

Аранжировка с цветя от плат, брошки, бонбони

Цветята от плат са приказни, защото най-често за създаването им се използват нежни платове като сатен и дантела. В ролята на тичинки пък влизат перли и мъниста. 

Особено модерен акцент на букетите от плат са красиво опакованите шоколадови бонбони или други малки лакомства. Те са здраво прикрепени, така че дамата, уловила букета ти след традиционното хвърляне през рамо, може дори да си похапне сладко.

Не по-малко оригинално е в букета да втъкмиш шишенце “Посади късмет”.

Сватбен букет от плат

Букети от скъпоценности

Някои бижутери изработват посребрени или позлатени букети, посипани със скъпоценни/полускъпоценни камъни (според бюджета на младоженците). Интересна е и комбинацията от брошки, които се прикачат една за друга до образуването на полусферичен букет.

Луксозно и приковаващо вниманието!

Сватбен букет от бижута

Сватбен букет от… лего!

Една от най-щурите идеи, на които сме попадали, е изработката на сватбен букет изцяло от лего части. Подхожда на двойка с чувство за хумор, гледаща над нещата. Нареждането на подобен букет изисква огромно търпение и чувство за естетика, но пък си струва, нали?

Сватбен букет с лего играчки

Букет с горски плодове

Лятна или зимна сватба - няма значение! Горските плодове вече присъстват целогодишно в магазините у нас. Клончета френско грозде или пък ягоди, къпини и малини, забучени като цветчета… вариантите са толкова много! 

Сватбен букет от горски плодове - ягоди

Харесаха ли ти тези алтернативни идеи за сватбен букет? Изпрати статията на организаторите на сватбата или на бъдещия младоженец ;-) 

Очаквай скоро на EcoCards.bg новата ни колекция декорации за сватба - алтернативни и с възможност за персонализиране.